De multe ori suntem întrebați „de câte pagini am nevoie?” de către clienții care au un site proiectat de echipa noastră. Răspunsul simplu este că mai multe pagini sunt mai bune pentru SEO, dar trebuiesc structurate corect.

Acest articol a fost creat pentru a vă oferi o înțelegere a structurii site-ului și a modului în care numărul de pagini de pe site-ul dvs. afectează eficacitatea eforturilor dvs. SEO. Se vor parcurge 3 concepte de bază pe care le sugerăm tuturor clienților noștri.

Conceptele de bază ale paginii SEO:

 • Pagini SEO principale
 • Pagini SEO secundare
 • Postări pe blogul SEO

Paginile SEO principale

Paginile principale sunt este primul continut prezentat pe site-ul dvs. Acestea sunt de obicei pagini precum “Acasă”, “Despre” și paginile “Servicii” si “Contact”. În mod obișnuit, aceste pagini sunt cele afișate în antetul și subsolul site-ului dvs. web și sunt paginile principale pe care doriți să le viziteze utilizatorii pentru a afla despre ce faceți și pentru a le converti într-o anchetă.

Ar trebui să creați o pagină de bază pentru fiecare dintre serviciile dvs. principale. Exemplul de mai jos ar funcționa bine pentru o coafură care dorește să se încadreze în serviciile sale primare.

Exemplu Structura paginii SEO pentru un coafor:

 • Acasă
 • Despre
 • Servicii
  • Styling Par
  • Culoare Par
  • Extensii pentru Par
 • Contact

Paginile de bază descrise mai sus sunt create pentru a se clasifica pentru fiecare serviciu oferit de companie. Pagina de pornire ar trebui să acționeze întotdeauna ca un director pentru site-ul dvs. web, pagina despre care vă afișează afacerea și oferă clienților o înțelegere despre cine sunteți, iar paginile de servicii sunt acolo pentru a oferi clienților informațiile exacte pe care le caută.

Crearea unei noi pagini pentru fiecare serviciu are două avantaje principale. Primul este că clienții pot merge direct la serviciul pe care îl caută și să obțină informații direct relevante pentru nevoile lor, fără a le furniza informații inutile despre celelalte servicii. Cel de-al doilea beneficiu este direct legat de SEO, deoarece paginile de servicii vor fi foarte specifice și vor avea un potențial mult mai mare de a se clasifica pe Google atunci când oamenii le caută.

Pagini SEO secundare

Paginile SEO secundare sunt paginile „informaționale” ale site-ului dvs. web, aceste pagini se adresează utilizatorilor care doresc să găsească informații mai aprofundate despre serviciile dvs. și sunt, de asemenea, un motor important al rezultatelor SEO. Paginile secundare sunt de obicei legate doar de la paginile dvs. de servicii principale sau pot fi vizitate direct de la Google sau când un utilizator introduce URL-ul exact al paginii în browserul său. Pagini secundare nu ar trebui să fie plasate în antetul sau subsolul site-ului dvs. web.

Marele beneficiu al paginilor secundare este că sunt excelente pentru SEO și ajută la creșterea rangurilor paginilor de bază din site-ul dvs. web. Acestea fac acest lucru prin furnizarea de informații foarte specifice și relevante pe un subiect și apoi referind paginile de bază ca „pagina principală” care se ocupă cu cuvintele cheie SEO mai largi. Acest lucru sună probabil confuz, astfel încât să vă uităm un exemplu de mai jos.

Exemplu de pagină SEO secundară:

Permiteți utilizarea unui mecanic ca exemplu. Pretinde că au o pagină de bază numită „Service auto” pe care doresc să o plaseze bine pe Google. Pagina principală „Service auto” va explica faptul că acestea deservesc toate tipurile de vehicule și alimentează clienții într-un formular de anchetă sau îi vor solicita să apeleze compania pentru a rezerva un serviciu.

Această pagină principală va fi configurată pentru a clasifica cuvintele cheie referitoare la „Service auto”, dar există multe alte cuvinte cheie pe care oamenii le caută în fiecare lună.

Cuvinte cheie alternative căutate în fiecare lună:

 • Schimbare de ulei
 • Lichid de răcire
 • Schimbarea fluidului servodirecției
 • Înlocuirea plăcuței de frână

Fiecare dintre cuvintele cheie de mai sus sunt servicii specifice care se referă la „Service auto” și sunt perfecte pentru a crea pagini secundare pentru. Fiecare dintre aceste pagini ar aprofunda despre „Schimbări de ulei” sau „Înlocuirea plăcuței de frână” și se va clasifica pe Google pentru persoanele care le caută. Acest lucru oferă, de asemenea, utilizatorilor curiosi o șansă de a aprofunda serviciile pe care le oferiți, deoarece unii utilizatori vor dori cât mai multe informații înainte de a lua o decizie de a lua măsuri.

Nu numai că aceste pagini oferă ranguri proprii, dar pot îmbunătăți și rangurile paginilor de bază. Acest lucru se realizează prin conectarea înapoi la paginile de bază, cum ar fi pagina „Deservire auto” pentru a îmbunătăți rangurile sale, spunând Google ce conține.

Postări pe blogul SEO

Un blog este un instrument SEO excelent pentru a ajuta la creșterea nivelului site-ului dvs. Avem un alt articol „De ce blogurile sunt un instrument SEO excelent”, care intră în profunzime despre postările de bloguri optimizate SEO, dar, pur și simplu, blogurile vă permit să furnizați conținut proaspăt și consistent pe piața dvs. țintă și să furnizați pagini suplimentare pentru ca Google să se târască și să dea. site-ul dvs. este pe locul 1.

Deci de câte pagini ai nevoie?

Răspunsul cinstit la această întrebare este „cât timp este o bucată de coardă?”. Cel mai bun mod de a decide câte pagini doriți pe site-ul dvs. web este să decideți cât de importante sunt rândurile pentru afacerea dvs. și cât de bine se clasează în prezent compania dvs. pe Google.

Dacă nu sunteți mulțumit de rândurile dvs. existente, este timpul să puneți capacul scriitorilor și să începeți să creați noi pagini pentru site-ul dvs. web. Dacă nu aveți timp, poate merită să consultați serviciile noastre pentru afacerea dvs. pentru a vă permite să vă concentrați pe administrarea afacerii dvs. în timp ce ne ocupăm de clasarea site-ului dvs. web.