Astăzi o să te învăț cum să îți resetezi site-ul care rulează pe platforma WordPress, cum să o iei de la început, de la 0, fără să stai să-ți pierzi timpul cu reinstalarea platformei.

Plecăm de la premiza că ai băgat 2-3 plugin-uri și teme care ți-au stricat la propriu tot site-ul, dar ai vrea să îl resetezi fără să stai să reinstalezi platforma.

1. Info și Instalare Plugin Ajutător

Platforma WordPress nu are că setări default o astfel de opțiune, deci în primul pas este să instalezi plugin-ul “WP Reset”.

O să trebuiască pentru început să ne ducem în Dashboard-ul nostru, apoi apăsăm din meniul principal butonul Plugins, iar apoi Add New pentru a trece la următorul pas.

În căsuța de Search poți scrie doar: WP Reset sau chiar tot numele WP Reset – Most Advanced WordPress Reset Tool

Dacă doriți să adăugați plugin-ul și prin metodă Add New cu Upload acesta este link-ul oficial: https://wordpress.org/plugins/wp-reset/

2. Informații și Setări

După instalarea și activarea plugin-ului trebuie să ce servicii ne oferă acest plugin și de ce să-l folosim.

Plugin-ul are mai multe 3 plan-uri din care 1 gratis și 2 cu plata. Acesta fiind un articol despre cum să-ți resetezi site-ul full și gratis vom alege metodă fără plata. Această metodă “fără plata” oferă următoarele servicii: îți poate salva dacă vrei sau nu următoarele setări: toate fișierele media, user-ul de admin, titlu site, adresa site, ora și dată, vizibilitatea în motoarele de căutare, plugin-uri, teme, anumite folder-uri din wp-content.

Ce facem după ce am instalat și activat plugin-ul WP Reset?

Intrăm din meniul principal din Dashboard la Tools, apoi selectăm noul meniu adăugat numit și WP Reset.

3. Setări principale și Resetarea propriu-zisă

După ce am făcut simplele click-uri de la pasul anterior, acum suntem pe panoul plugin-ului. Pe acest panou se evidențiată din start toate plan-urile și o scurtă descriere despre ce oferă acest plugin.

Dacă dăm scroll ajungem la o secțiune numită Site Reset. Acolo avem mai multe opțiuni de selectat sau deselectat dar asta depinde de preferințele fiecăruia. O să las mai jos o poză cu setările făcute de mine și explică.

cum, gratis, resetezi, site-ul image
(poza cu setarile facute in WP Reset pentru resetarea site-ului)

Foarte important! Înainte de resetarea site-ului este recomandat să se creeze înainte un Snapshot prin care puteți să reveniți cu site-ul la starea dinainte de resetare.

După ce am creeat un Snapshot putem în sfârșit să resetăm site-ul fără a fii nevoie să reinstalam din nou toată platforma.

Cam așa arată site-ul după ce l-am restat.

cum, gratis, resetezi, site-ul image 1
(poza cu site-ul dupa ce l-am restat)

Sper că v-a fost de folos acest tutorial. Mult succes și spor la vânzări!

Andrei – DropoutWeb