Una dintre cele mai importante etape după finalizarea unui site web este mentenanța acestuia. Desigur că mentenanța unui site web nu este distractivă, ci chiar plictisitoare, dar ca o mașină, un site web trebuie să fie întreținut dacă doriți ca acesta să dureze de-a lungul anilor și să rămână fără probleme.

Fără o mentenanță periodică, site-ul web este expus hackerilor, inclusiv plugin-urile și temele acestuia, oferindu-le acces hackerilor la toate datele site-ului web, chiar și cele ale clienților înregistrați. Fără o mentenanță efectuată la timp, site-ul web va deveni lent și, în cele din urmă, va începe să nu mai funcționeze așa cum a fost creat.

Actualizare WordPress

Noi majoritatea site-urilor web le construim pe platforma WordPress, iar din această cauză acest articol o să fie bazat pe mentenanța strictă unui site web pe CMS-ul numit WordPress.

Platforma WordPress nu se actualizează automat, iar la fiecare update important oferit de către dezvoltatori, aceasta trebuie actualizată din mai multe motive:

  • Securitate – prin actualizarea platformei puteți ține la distanță hackerii deoarece le este mult mai greu să găsească vulnerabilități atunci când platforma este cu ultimul update la zi
  • Peformanță – WordPress îmbunătățește întotdeauna eficiența cu fiecare update, iar actualizarea vă permite să profitați de acest lucru
  • Compatibilitatea – Plugin-urile și platforma merg mână în mână și trebuiesc actualizate pentru a funcționa corect și sigur

Actualizare Plugin-uri

WordPress este adesea gestionată de pluginuri. Un plugin este efectiv o funcționalitate integrată pe site web, care îi permite să îndeplinească o anumită sarcină. Pluginul este folosit în general pentru a include formulare, posibilitatea de a rula un magazin online, gateway-uri de plată, slidere, editori drag and drop și multe altele.

Pluginurile fac viața mai ușoară și site web mai ieftin de dezvoltat, dar fără actualizări pot deschide riscul de securitate unui site web. Din păcate, hackerii sunt mereu în căutarea vulnerabilităților plugin-urilor și, odată găsit, un hacker poate găși pur și simplu site-uri web cu pluginuri învechite și poate să pătrundă în ele. Trebuie să vă actualizați pluginurile pentru a profita de securitatea sporită oferită de versiunile de pluginuri mai noi.

Compatibilitatea este un motiv important pentru care actualizăm pluginurile WordPress, deoarece acestea trebuie să funcționeze cu cea mai recentă versiune de WordPress. Platforma WordPress trebuie să fie actualizată pentru a se asigura că securitatea este sporită și performanța este bună, iar pluginurile trebuie să fie actualizate, astfel încât să funcționeze perfect cu cea mai recentă versiune WordPress.

Actualizare Temelor

Majoritatea site-urilor web WordPress vor rula o temă cu o descriere. O temă afișează un strat de capacitate de editare și funcționalitate pe site-ul web într-un bloc pre-ambalat, menținând costurile de dezvoltare reduse și, la rândul său, costurile pentru crearea unui site web.

Teme precum pluginurile trebuie actualizate din trei motive principale:

  • Securitate – asigurați-vă că hackerii nu pot găsi vulnerabilități în temă.
  • Funcționalitate – Unele teme adaugă caracteristici pe care le puteți utiliza cu cele mai recente actualizări.
  • Compatibilitate – Actualizările asigură că tema funcționează impecabil cu plugin-uri și WordPress.